2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Csökkent az álláskeresők száma Békésben (VIDEO)

A megyében egészen pontosan 12 368 ember van munka nélkül. Források segítségével a megyei kormányhivatal közel 10 ezer, Békés megyei lakóhellyel rendelkező, állástalan személy részére nyújtott támogatást foglalkoztatáshoz, vagy valamilyen képzéshez.

A Békés Megyei Kormányhivatal a hazai források segítségével idén közel 530 millió forinttal gazdálkodhatott. Ebből az összegből valósult meg a munkahelymegőrzés támogatások kifizetése, a vállalkozóvá válás támogatása, a lakhatási hozzájárulás támogatása, valamint a nyári diákmunka elősegítése.

Nagy Ágnes, a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője elmondta, az elmúlt 3 és fél év alatt két program zárult le, melynek segítségével közel 20 ezer ember munkaerő-piaci helyzetén javítottak 10 milliárd forint felhasználásával.

Ezen felül az “Út a munkaerőpiacra” elnevezésű programmal az elkövetkezendő 2 évben 6000 ember bevonását tervezik, 6 milliárd forint felhasználásával. Itt hátrányos helyzetű fiatalok bevonásáról van szó, akik alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek, valamint akik most jönnek vissza Gyesről, Gyedről, illetve tartós álláskeresők.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …