2024. március 29., péntek
FONTOS

Új szivattyúk segítik a belvíz elleni védekezést (VIDEO)

A város több pontján komoly belvíz keletkezett, az elvezető csatornák nem bírták ezt a mennyiségű vizet elvezetni. Több helyen a pincékből, mélyebben fekvő épületekből szivattyúval kellett a vizet eltávolítani.

Ezeken a szerda délutáni felvételeken az új, nagy teljesítményű, mobil szivattyút üzemelik be a Közüzemi Kft. munkatársai. A két gépet pont az imént látott helyzetek gyors kezelése érdekében vette meg a cég és a helyi önkormányzat. Ahogyan az tavaly augusztus 20. és 22. között is kiderült, hiába működnek megfelelően, dugulás nélkül a csatornák, ha nagy mennyiségű – akkor két nap alatt mintegy 130 mm-nyi – csapadék hullik le rövid idő alatt. Gyulán, kritikus helyzetek alakulhatnak ki bizonyos városrészeken, mások mellett Krinolinkertben, Galbácskertben és a Paradicsomi lakótelepen.

A szivattyúk beszerzését indokolta, hogy szinte minden évben előállt olyan helyzet, amikor a minél gyorsabb rendezés érdekében szükség lett volna ilyen gépekre.

A sajtótájékoztatón bemutatták azt a járművet is, melyet közel 5,1 millió forintért vásároltak az útellenőri szolgálat számára.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …