2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Legalább 24 késszúrással gyilkolta meg Z. Zsolt a hajléktalant

A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte annak a 20 éves gyulai férfinak az előzetes letartóztatását, aki péntek hajnalban megölt egy hajléktalan férfit Gyulán.

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy a gyanúsított és a sértett régebb óta ismerték egymást. A gyanúsított ugyan kisebb-nagyobb sérelmek miatt haragudott a sértettre, de ennek ellenére több alkalommal is együtt italoztak. Így volt ez 2016. február 4-én este is. Az italozás során a gyanúsított észrevette, hogy a sértettnél több ezer forint készpénz van, ezért elhatározta, hogy azt eltulajdonítja. Miután több kocsmát is végigjártak, február 5-én hajnali 2 óra körüli időben közösen a Gyula, Vásárhelyi Pál utcában lévő buszpályaudvarra mentek, hogy ott aludjanak. A gyanúsítottnak az volt a terve, hogy megvárja, amíg a sértett elalszik, és akkor elveszi a pénzét. A sértett azonban nem aludt el, ezért a gyanúsított dühös lett, több alkalommal fejbe rúgta őt, aki ettől elvesztette az eszméletét. Ekkor a gyanúsított kivett a sértett kabátjából 4.000.-Ft körüli készpénzt, valamint elvette tőle a kését is, amellyel több alkalommal mellkason szúrta.

Mindezek után a gyanúsított elindult haza, de visszament a sértetthez, és őt több alkalommal ismét fejen rúgta, valamint testszerte a késsel többször – legkevesebb 24 alkalommal – megszúrta, amelynek következtében a sértett a helyszínen elhalálozott.

A gyanúsítottat a cselekmény elkövetése után a lakásán a rendőrség a reggeli órákban elfogta. A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a már kihallgatott, illetve még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítást meghiúsítaná vagy megnehezítené – tájékoztatott hétfőn dr. Veress Gabriella megyei főügyész.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes eltartóztatását 30 napra elrendelte.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …