2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Dragomán, Follett és Popper a kölcsönzési toplista élén (VIDEO)

A bibliotékában 2014-ben valamivel több, mint 49 ezer dokumentumot, könyvet, újságot, hanghordozót kölcsönöztek, ez az adat tavaly már majdnem elérte az 51 és fél ezret. Dézsi János igazgató a 3Témában azt mondta, kevesebben regisztrálták magukat, de ők többet olvasnak.

Dézsi János az újabb trendek között említette, hogy a toplistáról eltűntek olyan, azt éveken át vezető szerzők, mint Nora Roberts, Daniel Steel, vagy Paolo Coelho. Emellett érdekes módon erősödik a kortárs magyar irodalom, mely láthatóan egyre kevésbé húzódik vissza elefántcsont tornyába, sokkal inkább keresi a kapcsolatot az olvasókkal. Ennek már látható eredményei vannak.

A felnőtt magyar szépirodalom kategóriában Dragomán György Máglya című műve lett a legolvasottabb, a külföldi szerzők között Ken Follett Az örökkévalóság küszöbén címet viselő kötete volt a legnépszerűbb. A szakkönyvek toplistáját Popper Péter A kő, a víz és a kutyával nyerte meg, a gyermekeknél Bartos Erika Anna, Peti és Gergő sorozata győzött, de összességében Leiner Laura A Szent Johanna gimi című sorozata vonzotta a legtöbb fiatalt.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …