2021. március 6., szombat
FONTOS

Netes csalókat vettek őrizetbe gyulai rendőrök

A gyanú szerint a vevőkkel elutaltatták az előleget, de soha nem adták át nekik a termékeket.

 A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói és körzeti megbízottjai 2016. február 17-én Budapesten elfogtak egy 33 éves budapesti férfit és egy 28 éves hernádi nőt, akik a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint 2015. július 31-én egy lakókocsit hirdettek meg eladásra az egyik internetes kereskedő oldalon. A hirdetésre jelentkező egyik férfival telefonon meg is egyeztek a vételárban és a vevő a gyanúsítottak által megadott számlaszámra előre elutalta a kialkudott előleget. A lakókocsit azonban nem adták át neki és elérhetetlenné váltak. A gyanú szerint M. Sándor és Cs. Erika azért, hogy pénzhez jussanak, több hasonló bűncselekményt követtek el. Ugyanazon a kereskedő oldalon 2015 augusztusában mobiltelefont, kerékpárt, X-box játékot, lakókocsit, valamint fényképezőgépeket hirdettek meg és a vásárlókkal előre elutaltatták az előlegeket vagy a teljes vételárat, de soha nem küldték el, adták át a dolgokat. Ezzel a módszerrel az ország több megyéjében, illetve városában, így Budapesten, Nyíregyházán, Gyulán, Algyőn, Kétegyházán, Magyaralmáson és Szentkirályon élő sértetteket károsítottak meg.

A Gyulai Rendőrkapitányság 2016. február 17-én M. Sándort és Cs. Erikát 7 rendbeli csalás bűntett és 1 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette bűnügyi őrizetbe. A nyomozó vizsgálják azt is, hogy a páros gyanúsítható-e további bűncselekmények elkövetésével.

Nézze meg ezt is:

Fennakadt Gyulánál a túlterhelt vontatvány

  Két személygépkocsit szállított egy utánfutón egy román rendszámú terepjáró vezetője. A gyulai közúti határátkelőhelyen …