2024. április 19., péntek
FONTOS

Drónfelvételek a belvízről és az áradó folyókról (VIDEO)

A Fekete-Körös Antnál vasárnap tetőzött, ma már apad, Remeténél tetőzés közeli, készültségi szint alatti állapotban van. A Fehér-Körös Gyulánál óránként 1 cm-t árad, hétfő reggel 7 órakor 315 cm, 35 cm-rel van készültségi szint alatt. A Kettős-Körös Békésnél tegnap délelőtt 11 órakor elérte az I. fok szintjét, ma reggel óránként 1 cm-es áradási ütem mellett még emelkedik.

A Sebes-Körös ma hajnalban 3 órakor érte el a 400 cm-es I fokú szintet, nagyon gyengén árad, ahogy Gyomaendrődnél és Szarvasnál a Hármas-Körös is. A meteorológiai előrejelzések szerint hétfő estétől újabb csapadékfront éri el térségünket, ami újabb árhullámok elindulását eredményezheti.

A térségben 12.325 hektárt öntött el a belvíz, vasárnap 93 ember vett részt a védekezésben. Hat szakaszon első, négynél pedig másodfokú készültség mellett zajlik a munka.

Az elmúlt 24 órában összesen 42 szivattyútelep üzemelt az igazgatóság területén, melyből 12 folyamatosan működött. Január 11. óta összesen 35 millió 800 ezer köbméter vizet emeltek át a folyókba.

Nézze meg ezt is:

Hiányzó pótkerekek

  Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal …