2024. április 20., szombat
FONTOS

Lopások Gyulán: hét helyszín, egy gyanúsított (VIDEO)

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2016. március 22-én elfogtak egy férfit, aki betört egy gyulai kisbolt raktárába. Előállítását és kihallgatását követően felmerült a gyanúja annak, hogy további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható.

A nyomozás adatai szerint a 31 éves F. Zsolt 2016. március 4-éről 5-ére virradó éjjel Gyulán, a Cinka Panna utcában és a Temesvári úton működő idősek klubjában is járt.

Mindkét helyen betörte az ajtók üvegeit, így jutott be az épületekbe, ahol pénzt és kisebb eladható dolgokat keresett, de nem talált, így egyik helyről sem tulajdonított el semmit.

Egy hét múlva, 2016. március 10-ére virradó éjjel Gyulán, a Bárdos garázssoron egy garázs ajtajáról levágta a lakatot és az ott parkoló személygépkocsiból ellopta az indítókulcsot.

Ezt követően, 2016. március 19-én 4 óra körüli időben a nyitva hagyott ablakon át próbált meg bemenni egy orvosi centrumba, ahová végül nem jutott be.

Három nap múlva egy garázs tetőszerkezetét bontotta meg, majd eltulajdonította az ott álló személygépkocsi indítókulcsát, valamint lefeszítette a lakatot egy zöldséges bolt ajtajáról és zöldséget, gyümölcsöt lopott onnan.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi beismerő vallomást tett, helyszíni kihallgatásán elmondta, megmutatta a nyomozóknak, hol és hogyan követte el a lopásokat.

A Gyulai Rendőrkapitányság F. Zsoltot lopás vétség és lopás vétség kísérlet bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …