2024. március 29., péntek
FONTOS

7000 fölött olyan, mint a zarándokút egy idegen bolygón (VIDEO)

A videóban megnézhető, milyen jégcsákánnyal közlekedik Suhajda Szilárd hegymászó, ha úgy hozza a helyzet, és milyen “csajozós” trükköket tud vele, melyeknek nyilván jó hasznát veszi 7-8000 méter magasan.

A békéscsabai hegymászó idén a számára könnyed túrának ígérkező, 5642 méteres, kaukázusi Elbrusz után újra a 8611 méteres K2-ra, vagyis a világ második legmagasabb hegycsúcsára tör. Ezt a hozzáértők szerint nehezebb megmászni, mint a Mount Everestet, tavaly a külső körülmények tették lehetetlenné a csúcstámadást.

Suhajda Szilárd társával, Varga Csabával oxigénpalack és minden más olyan felszerelés nélkül indulnak útnak, melyek jelentősen megkönnyítenék a mászást, vagyis a lehető legnagyobb kihívást választják. A megfelelő fizikai és lelki felkészülés esetén is az egyik legnagyobb kihívás az akklimatizálódás, a ritka levegő és a rendkívüli körülmények alaposan próbára teszik az embert. Bár Suhajda Szilárdot a világ legmagasabb hegyei vonzzák, a legkeményebb helyzetbe mégis Ausztriában került. A hegymászóval készített, hosszabb összeállításunk a Kézjegyben látható.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …