2024. április 20., szombat
FONTOS

Elfogták a fűrésztolvajt a rendőrök

Motoros fűrészeket, fűkaszákat és egyéb értékeket lopott az a férfi, akit csütörtökön este vett őrizetbe a Gyulai Rendőrkapitányság. A STIHL márkájú gépek közül többet meg is találtak nála a nyomozók. A 29 éves gyulai fiatalembert lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják.

A férfi a gyanú szerint február végén, március elején indult először beszerző körútra. Akkor egy motoros láncfűrészt hozott el egy gyulai családi ház lakattal lezárt műhelyéből. Pár héttel később egy ugyanilyen gépet, egy STIHL láncfűrészt lopott el egy másik háztól. Ezt követően áprilisban és májusban még további három fűkaszát és négy láncfűrészt szedett össze különböző helyekről.

A lopásokkal minden esetben több tízezer forint kárt okozott a tulajdonosoknak. Ezen kívül a nyomozás eddigi adatai szerint két alkalommal nyitva hagyott lakóházakba is besurrant. Mindkét helyről egy férfi és egy női táskát vitt el, melyekben iratok, készpénz, bankkártyák, illetve különböző tárgyak voltak. Napokkal ezelőtt pedig az ablakon át igyekezett bejutni egy gyulai házba, de az ott lakó nő szerencsére megzavarta. Már felnyomta a redőnyt, és egy metszőollóval kivágta a szúnyoghálót, mire észrevették. Erről a helyszínről még el tudott menekülni, de a rendőrök csütörtökön este elfogták. A lopott holmik közül több dolgot meg is találtak nála. A Gyulai Rendőrkapitányság a férfit őrizetbe vette, a mellékelt képeken is látható STIHL fűkaszákat és motoros fűrészeket pedig lefoglalták – tájékoztatott Vargáné dr. Szombati Andrea, a megyei főkapitányság sajtószóvivője.

{vsig}galeria/furesztolvaj{/vsig}

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …