2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Önkritikus igazgató: egyik előadás jobb volt, mint a másik

Kizárólag a helyi sajtó érdeklődése mellett, a művészeti tanácsadó testület ülése után, az évad zárása előtt, csütörtök délután értékelte a Gyulai Várszínház 48. évadát Gedeon József igazgató, aki úgy fogalmazott: „én, aki önkritikus vagyok, azt mondom, egyik előadás jobb volt, mint a másik.” Az igazgató több más sajtóorgánum mellett idézte a Népszavát, mely szerint „kulturális fellegvárrá változott Gyula a Shakespeare Fesztivál idejére.”

 

„Minden idők legmagasabb szintű fesztiváljának” nyitó előadásával, a Troilus és Cressidával kapcsolatban Gedeon József kiemelte, Matkó Tamást, a darab zeneszerzőjét a zeneszerzői színikritikusok díjára jelölték, meglátása szerint a művet remek koreográfia és kiváló színészek jellemezték. Az igazgató elmondta, a Shakespeare Fesztivált a színházak világszövetségébe vehetik fel.

Gedeon József kétszer is elmondta, kevesebb pénzből gazdálkodhattak idén, mint korábban, ebben pedig komoly szerepe van annak, hogy a helyi önkormányzat képviselő-testülete 20 százalékkal, a megye pedig még ennél is nagyobb aránnyal csökkentette a támogatást. Úgy fogalmazott, ha ez a tendencia folytatódik, az már a színvonal rovására megy majd.

Még többet Gedeon Józseftől a videóban láthatnak.

Nézze meg ezt is:

2024.04.24. Üzenet: Tapodi Krisztián

Jó, ha nap mint nap Istenhez fordulunk a kegyelemért.