2024. április 19., péntek
FONTOS

Új vágópontot építenek Gyulán

 

Új vágópont épülhet a közeljövőben Gyulán – jelentette be a péntek délutáni, Sándorhegyen, a horgásztó mögötti területen megtartott sajtótájékoztatón Alt Norbert.

Az alpolgármester felidézte, hogyan jutott el a nagy hagyományú, helyi húsipar addig, hogy ma már egyetlen vágóhíd sincs a városban, és ha csak a rendszerváltás korával hasonlítjuk össze a mostanit, az állatállomány akkor is a töredékére esett vissza. Ennek ellenére a városvezetés támogatja, hogy erősödjön az állattartás, ezért a vágópont létesítésével egy éve foglalkozó, ám adminisztratív akadályokba ütköző vállalkozónak is segítséget ígért.

A telepén 300 sertést és 70 marhát nevelő Veres András kérdésünkre úgy nyilatkozott, mintegy 30 millió forintba kerül neki ez a beruházás, de nem számolta ki, mikorra térül majd meg. Azt mondta, ha mindent kiszámolna, eladhatná az állatokat is, mert olcsóbban meg tudná venni a disznót és a marhát. Így, hogy a 3 fős családi vállalkozásban nevelik az állatokat, többe kerülnek, de legalább biztosak abban, hogy jót adnak a vevőknek.

A vágópont, mely egy kisebb méretű, de funkciójában ugyanazt megtestesítő vágóhidat jelent, nem csak az ő munkájukat könnyítené meg, hanem a helyi igények jelentős részét is fedezné. Jelenleg a gyulaiak a legközelebb a szűk 20 kilométerre lévő Újkígyóson találnak ilyen szolgáltatást, azután már Vésztő vagy Pusztaföldvár következik.

Még több információ videónkban, valamint kép a Galéria rovatban.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …