2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Három napos lesz a Gyulai Virágok Fesztiválja (VIDEO)

Erős, új hajtást növeszt a 2001-ben útjára indított Gyulai Virágok Vasárnapja, mely idén már Gyulai Virágok Fesztiválja néven szerepel.

A kedd délelőtti sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester jelentette be, hogy több szervezet bevonásával a rendezvényt nemcsak új néven, hanem új, erősebb tartalommal és egy helyett három napos időtartamban rendezik meg május 13 és 15 között. Kiemelte, Gyulán 123 éves múltra tekint vissza a szervezett kertészeti munka a közterületeken, a város nemcsak a Magyarországon nyert kétszer virágosítási versenyt, hanem a 2008-as európai ezüst után 2014-ben az aranyérmet is elnyerte, ráadásul az új program komoly turisztikai vonatkozással is bír.

A vásár, valamint a szórakoztató és kulturális programok mellett pénteken a szakma is szerepet kap. – Ezeken többet között arra keresik a választ, hogy mit lehet tenni a klímaváltozás ellen – mondta Szászné dr. Várkonyi Adrienn. A rendezvény iránti, növekvő érdeklődést jelzi, hogy míg tavaly 55, idén már most majdnem 70 árus jelentkezett. A Gyulai Virágok Fesztiváljának díszvendége a korábban szintén európai virágosításai aranyérmet nyerő Balatonfüred lesz.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …