2024. március 29., péntek
FONTOS

Székács Viktor és Medve István az országos döntőben

Elméleti feladatok, rutinpálya és forgalmas kereszteződés várta azt az 51 rendőrt, akik beneveztek a közlekedési rendőrök szakmai versenyének Békés megyei döntőjére. A legjobb eredményt elért egyenruhások utaznak Pest megyébe, az országos döntőre.

Az Orosházi Városi Baleset-megelőzési Bizottság rendezte meg 2016. május 4-én az VI. Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny Békés megyei döntőjét. A rendezvényt Szalay Zsolt r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese nyitotta meg. A megmérettetésen a Békés megyében működő rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek 51 rendőre vett részt. Járőr-gépkocsivezető és motoros kategóriákban, valamint karos forgalomirányításban mérték össze felkészültségüket.

A megyei verseny az elméleti feladatok megoldásával, tesztek kitöltésével kezdődött Orosházán, a Petőfi Művelődési Központban. Ezt követően Orosházán, a piactéri parkolóban kialakított tanpályán, valamint a Rákóczi út – Huba utca – Móricz Zsigmond utca kereszteződésében mutatták be gyakorlati tudásukat a versenyzők. Teljesítményüket háromtagú zsűri, Hazugáné Angyal Krisztina r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense, Takó Sándor nyugállományú r. ezredes és Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának főosztályvezető-helyettese értékelte. Az eredményhirdetésen Takó Sándor ny. r. ezredes összegezte a verseny tapasztalatait és méltatta a versenyző rendőrök felkészültségét.

A motorkerékpárosok között Verebi Zoltán r. zls. a főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrvezetője végzett az első helyen. A járőr-gépkocsivezetők versenyében Székács Viktor r. ftőrm, a Gyulai Rendőrkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának baleseti helyszínelő és vizsgálója, a karos forgalomirányítók között pedig Medve István r. ftőrm, szintén a Gyulai Rendőrkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrvezetője nyújtotta a legjobb teljesítményt. Ők képviselik majd Békés megyét az országos döntőn, amelyet 2016. június 7-e és 9-e között rendeznek Visegrádon, illetve Szentendrén.

Képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak a fejlesztések a Németvárosi óvodában

  A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 9,7 millió forintos támogatásával újabb energetikai …