2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Kézmosással kapcsolatos világcsúcs született (VIDEO)

A kézmosás fontosságáról szólt az az óra, melyet csütörtök délelőtt a lila iskolában tartottak. A gyerekek ezeken a felvételeken arról tanulnak, hogy a tüsszentés során a baktériumok hogy szóródnak szét, és hogy miért fontos az, hogy gyakran megmossák a kezüket.

A kísérlethez a Karácsonyi általános iskola is csatlakozott, a gyerekek itt is a kézmosás helyes technikájáról tanultak. Csütörtök délelőtt 10 órától az ország 128 iskolájában egyszerre foglalkoztak e témával. A cél az volt, hogy megdöntsék a kézmosás oktatáson résztvevők Guinness rekordját. Ezt eddig a Glasgowban tartották 3039 diákkal. A legfontosabb cél persze az volt, hogy a fiatalok minél több hasznos, gyakorlati ismerethez jussanak.

A rekordkísérlet jó alapot teremtett arra, hogy a kézmosás fontosságát egyszer már bebizonyító Semmelweis Ignác után a május 5-ei kéztisztasági világnapon Magyarország újra felhívja magára a figyelmet. A programsorozat részeként a fiatalok más higiénés szokások elsajátításában is részt vesznek.

A csütörtöki programban országszerte közel 14 ezren vettek részt, így már ma bátran kijelenthetjük, hogy az egy időben kézmosás oktatáson résztvevők világcsúcsát a gyulaiak részvételének köszönhetően Magyarország tartja, noha a hivatalos procedúra várhatóan egy évig is eltart.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …