2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Öt iráni támadt az őrökre a csabai befogadó állomáson

Rendbontás történt a Békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban. A rendőrség rövid időn belül megfékezte a biztonsági őrségre támadó külföldieket. Az intézményben nyugalom van, a történtek Békéscsaba közrendjét nem befolyásolták.

A Békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban 2016. május 7-én 23 óra 30 perc körül rendbontás történt. Az egyik körletben öt iráni állampolgár hangoskodott, szobájuk berendezését megrongálták, a helyiség üveg ablakát kitörték, majd az emiatt velük szemben intézkedő biztonsági őrségre támadtak, székeket dobáltak feléjük. Az őrök nem sérültek meg, a rendőrség 23 óra 50 percre a befogadó központban a rendet helyreállította. Az intézményben nyugalom van, a rendbontás Békéscsaba közrendjét nem befolyásolta, az őrizetesek az épületből nem jutottak ki.

A Békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban és Békéscsabán a rendőrség a közrendet fenntartja. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a történtek miatt garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, az öt iráni állampolgárt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …