2022. május 24., kedd
FONTOS

Tizenegy települést fog össze a KBC turisztikai konzorciuma

Három – több települést összefogó – turisztikai konzorcium vezetése, partnerségi együttműködések és belső szabályalkotások is napirenden voltak a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft. taggyűlésén, ahol a tagok egyhangúan támogatták a megyei szintű területfejlesztési szervezet kezdeményezéseit.


A KBC Nonprofit Kft. tulajdonosi köre vita nélkül elfogadta a közgyűlésen a szervezet 2015. évi beszámolóját és 2016. évi üzleti tervét. Az ülésen felmerült témák közül nem is ezek, vagy a belső szabályzatok, hanem három, a KBC Nkft. konzorciumi vezetése mellett megpályázandó turisztikai fejlesztések jelentették a megbeszélés legfontosabb témáját.

Békés megye településeinek jelentős része azzal a céllal hozta létre a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú nonprofit szervezetet, hogy a szabad akaratukból csatlakozó települések fejlesztéseit koordinálja, segítse a kistelepülések projektjeinek összehangolását. Éppen ezt a célt segíti a “Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” pályázati kiírásra létrejött azon három konzorcium, melyekben összesen tizenegy település összehangolt, egymásra épülő, egymást segítő turisztikai fejlesztéseket valósítana meg a KBC Nonprofit Kft. vezető partnersége mellett. A Taggyűlésen a tag települések vezetői üdvözölték a közérdekű célok felvállalását a nonprofit cég részéről.

Nézze meg ezt is:

Apor búcsú a Nádi Boldogasszony templomban

  A plébánosi szolgálatát Gyulán kezdő Apor Vilmosra emlékeztek vasárnap a Nádi Boldogasszony templomban. A …