2024. március 29., péntek
FONTOS

Rugalmas szakképzési rendszerért dolgoztak

A Békés Megyei Kormányhivatal által vezetett 7 tagú, nemzetközi partnerség sikeresen valósította meg a ”Szoros Kapcsolat – Munkaerőpiaci együttműködés a gazdaság igényeire rugalmasan reagálni képes szakképzési rendszerért” című projektet. 2016. május 13-án, Békéscsabán az AB Expo épületében került sor a projekt zárókonferenciájára – írta közleményében a megyei kormányhivatal.

A projekt kiemelt célja a gazdaság igényeire rugalmasan reagálni képes szakképzési rendszer kialakítása és működtetése, a szakképzés és foglalkoztatás szereplőit összekötő munkaerő-piaci együttműködés kialakítása volt, melynek keretében elérhető a vállalatok – igényeiknek megfelelő képzettséggel, kompetenciával rendelkező – munkaerővel való ellátása, a várható munkaadói igényekre, a gazdaságfejlesztési kezdeményezések munkaerő-szükségleteire vonatkozó információk biztosítása, a hiányszakmák vonzóvá tétele és a munkaerő-piaci igényeket is figyelembe vevő pályaorientációs, életpálya-tanácsadási rendszer működtetése.

A célcsoportot a szakképzésben, a foglalkoztatottság növelésében érintett – a 3 tagú konzorciumi szervezeteknél dolgozó – az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli szakképzéssel és az álláskeresők munkaerő-piaci képzésével, foglalkoztatásával, pályatanácsadással, képzési tanácsadással foglalkozó vezetők és szakemberek alkották.

A komplex munkaerő-piaci, szakképzési együttműködési rendszer kialakítása érdekében a szakemberek külföldi tanulmányutakon vizsgálták azokat a jó gyakorlatokat, módszereket, eljárásokat, amelyeket a fogadó országokban sikeresen alkalmaznak a gazdaság igényeihez igazodó pályaorientációs és szakképzési rendszer működtetése, a foglalkoztatás elősegítése, a munkanélküliség megelőzése céljából.

A projekt eredményeként zárótanulmány készül, amely elérhető lesz, a http://bekes.munka.hu honlapon.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …