2024. március 29., péntek
FONTOS

Nagy lehetőségek előtt áll a megyei kézilabda (VIDEO)

2015 novembere óta Békés, Békéscsaba és Gyula a kézilabdasportban meghatározó négy egyesülete – a Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sportegyesület, a Békési Férfi Kézilabda Club, a Gyulasport Nonprofit Kft., a Békéscsabai Belvárosi Diáksport Klub – kezdeményezésére készült el egy koncepció.

Országosan egyedülálló a kezdeményezés, hiszen három város egy sportágért, egy irányba célokat épít és próbál megvalósítani. Nem a rivalizálás, egymásra ígérés zajlott a klubok között, hanem egy olyan helyzetkép feltárása és egy olyan jövőkép meghatározása, ami mindenképpen előre vezet.

Három cél határozta meg az együttműködést.

Az első az országos sportági stratégia megismertetése regionálisan.

A második a kézilabda sportág regionális helyzetének bemutatása, fejlesztési célok összehangolása. Ezek a célok olyan infrastrukturális fejlesztésekre nyitnak lehetőséget, melyekre a kézilabda fejlesztésének érdekében nagy szükség van a régióban. Ilyen többek között a tornatermek fejlesztése, illetve új létesítmények, munkacsarnokok létrehozása.

A harmadik cél együttműködve hatékonyabbá és sikeresebbé tenni az egyesületek működését. Így a szaktudás, szakemberképzés, a sportág kommunikációja, sportegészségügy és doppingellenes tevékenység és az utánpótlás-nevelés.

A tanácskozáson többek között Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora tartott előadást a mai sportéletről.

Mocsai Lajos elmondta, 2017-től szigorítani fogják az edzőképzést az országban. El szeretnék kerülni, hogy egy néhány órás okj-s tanfolyam során meg lehessen szerezni végzettségeket. Céljuk, az egyetemek köré épült, és általuk működtetett, kvalifikált sportszakemberekkel lehessen csak elfogadható okj-s képzést csinálni.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …