2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Új szívvel folytatja lelkészi hivatását

Augusztus 14-től új lelkésze van gyulai református közösségnek, Baráth János (képünkön) személyében. A lelkészváltásra azért volt szükség, mert a feladatot korábban ellátó Szabó Endre nyugdíjba vonult.

A reformátusoknál szokásnak mondható, hogy egy gyülekezet presbitériuma meghív egy lelkészt, aki azt vagy elfogadja, vagy nem. Jelen esetben is így történt. Az új lelkész fájó szívvel hagyta el ugyan korábbi gyülekezetét, de mivel a gyulai egyházközség kiemeltnek számít, boldogan áll a kihívás elé.

Baráth János kifejtette, hogy a szívét Füzesgyarmaton hagyta, a fürdővárosban viszont új szívet kapott. Baráth János felesége szintén református lelkész. A háromgyerekes családapa kész tervekkel érkezett a fürdővárosba, melyek között a fiatalok egyházba történő visszacsábítása és az idősekkel való foglalkozás is szerepel. Baráth János különös hangsúlyt kíván fektetni a konfirmandusokra. Mint mondta, Füzesgyarmaton tíz fiatallal kezdték az ifjúsági istentiszteleteket, ma ez a szám kétszázötven. Ezek előtt azonban első dolga lesz a lelkésznek, hogy bemutatkozzon a társegyházak vezetőinek.

Tudjon meg még többet videónkból!

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …