2024. április 20., szombat
FONTOS

800 milliós pályázatról is döntöttek a testületi ülésen

800 millió forintos pályázat beadásáról döntött csütörtöki ülésén a városi képviselő-testület. Ez a program címzett infrastrukturális fejlesztésekre nyújt lehetőséget egy stratégiai bizottság döntése alapján.

A grémium több beszámoló elfogadása mellett újabb öt évre Dézsi Jánost választotta a könyvtár igazgatójának.

Az interpellációk és kérdések órájával kezdődött az idei testületi ülés is, ahol elsőként Szabó Károly vetette fel, hogy az alig nyolc hónapja leaszfaltozott Bánya utcai úton már hosszanti repedezéseket lehet látni, és kérte ennek kijavítását, amire azt a választ kapta, hogy megvizsgálják, hogy garanciás problémáról van-e és ha igen a kivitelezővel kijavíttatják a problémát. Durkó Károly a kapushídon és a Kossuth téren régóta problémát okozó kockahiányára hívta fel a figyelmet.
A válaszból kiderült, hogy ezek a kis kocka kövek nem szabványos méretűek és nehezen beszerezhetőek, ezért a sétány egy részét elbontanák, és szabványos kövekkel látnák el, a kikerülő kövekkel pedig feltöltenék a hiányzó részeket. Mittag Mónika a Béke sugárút – Árpád utca kereszteződésében a zebra felfestését kérte, a balesetveszély csökkentése érdekében. A képviselő azt a választ kapta, hogy a körforgalom lenne az ideális megoldás ebben a kereszteződésben, amíg ez nem lesz addig egy forgalomtechnikai tervet kell elkészíteni, mert a közvilágítást is meg kell ilyen esetben erősíteni, és csak utána lehet szó a zebra felfestéséről. Balogh Lajos az egyik Sittye utcai ház előtt tapasztalható szintbeli eltérés miatti balesetveszélyre hívta fel a figyelmet.
A válaszból kiderült, hogy nem új keletű problémáról van szó, jelenleg annyit tud tenni a város, hogy felszólítja a tulajdonost a járda mielőbbi kijavítására. Kiss Tamásné a kullancsok elszaporodása miatt interpellált. A képviselő azt a választ kapta, hogy az egyetlen kullancs elleni irtószert évekkel ezelőtt visszavonta az ÁNTSZ, így jelenleg nincs hivatalos lehetőség ezeknek az irtására, ezért a fokozott figyelemre kérik a lakosságot. Szalai György azt a kérdést tette fel, hogy a Béke sugárút – Hétvezér utca között felfestett bordó színű sávon lehet-e kerékpárral közlekedni, amire az ülésen jelenlévő Kolysza Zoltán rendőrkapitány válaszolt, aki elmondta, hogy már több fórumon jelezték a lakosság felé, hogy itt hogyan kell helyesen közlekedni, amit a jövőben is megtesznek.
A fő napirendek között a testület elfogadta a Gyulai Rendőrkapitányság beszámolóját és a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség tájékoztatóját, mindkét esetben kiemelve a várossal meglévő szoros és jó kapcsolatot. A Mogyoróssy könyvtár igazgatói álláshelyére egy pályázat érkezett, amit az eddig igazgató Dézsi János adott be, a testület újabb öt évre bizalmat szavazott a vezetőnek. Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft beszámolóját és idei üzleti tervét szintén egyhangúan fogadta el a grémium. Több pályázat beadásáról is döntöttek az ülésen, a Békesugárúti óvodába tornaszobára a Gallbácskertiben pedig melegítő-tálalókonyhára próbálnak forrást elnyerni. A kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projektre pedig 800 millióval pályázik a város, ahol egy bizottság felmérése alapján döntenének a forrás konkrét felhasználásáról. A grémium egy állásfoglalás elfogadásáról is döntött, amellyel elutasítják a Magyarországot érintő kényszerbetelepítést.
Az ülésen emellett elfogadták a DAKK Zrt. 2015 évi beszámolóját.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …