2024. március 29., péntek
FONTOS

Új információs pontok lesznek a városban

382 543 vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a kereskedelmi szálláshelyeken 2015-ben, Gyulán – a KSH adatai alapján – ami 7%-os bővülést jelent az előző évhez viszonyítva – jelentette be Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Kft. ügyvezetője a szerdai kerekasztal beszélgetésen. Gyula megőrizte tavalyi pozícióját, így a 10. legnépszerűbb vidéki úti cél a turisták körében.

Gyulát az utóbbi 5 év munkájának és fejlesztéseinek köszönhetően sikerült újrapozicionálni a turisztikai piacon. Az Aquapalota nyitásával 2014-ben kiemelkedő növekedés volt tapasztalható, és ezen tendencia folytatására számítanak az idén megnyílt Almásy-kastélytól is.

Gyula belföldön megerősítette pozícióját az elmúlt években. Ebből kiindulva szeretnék a további fejlesztéseket a nemzetközi piac érdekében erősíteni. 2016. január elsejétől a TDM tagság jóváhagyásával a korábbi 380 Ft/fő/éj mértékű idegenforgalmi adó 450 Ft-ra emelkedett.

Idén 14 munkatárssal szeretné folytatni az évet a turisztikai kft. melynek több, szakmai oka van.

Az információs pontok tavasztól őszig üzemelnek. Az Erkel Hotel lobbijában egy teljes értékű, egész évben kereshető pontot alakítanak ki, ahol még a VisitGyula Card regisztrációját is el fogják végezni. A harmadik helyszín egy mobilinformációs pult lesz a világóra környékén.

Az idei célok között szerepel az, hogy a garantált programok minimum létszámtól függetlenül elindulnak, emellett fontos szerepet kap a blogvezetés, illetve a visitgyula facelift bevezetése idegen nyelvű – román, angol, német – oldalakon.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …