2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Ingyenes online kurzus indul a vallási analfabetizmus ellen

Vallási műveltséget fejlesztő online kurzust indít az amerikai Harvard Egyetem a világvallások körüli félreértések eloszlatása céljából.

Az ingyenes tanfolyam célja, hogy a résztvevők jobban megértsék a vallások hatását, amely „a modern emberi ügyek megértésének kritikus vetülete”. A Religious Literacy Project elnevezésű kezdeményezés szerint „a vallásokkal kapcsolatban széleskörű műveletlenség jellemző az egész világon”. A projekt létrehozói megállapították, hogy „ennek a műveletlenségnek sok következménye van, azonban a legégetőbb az, hogy konfliktusokat és ellentéteket szül, és akadályozza az együttműködési törekvéseket”.

A projekt vezetője, Diane Moore a pakisztáni Express Tribune lapnak elmondta, a kurzus keretében a hallgatókkal a különböző vallások szent szövegeit fogják tanulmányozni, az órákat a kereszténység, a buddhizmus, az iszlám, a hinduizmus és a judaizmus neves tudósai tartják. „A vallások jobb megértése önmagában nem fogja megoldani a világ bajait, azonban bizonyosan hozzájárulhat ahhoz, hogy hidakat építsünk, és embertársainkat jobban megértsük.”

forrás: christiantoday.com

Nézze meg ezt is:

10 éves a szegedi CsaládEgyetem

„A boldogság tanulható” Ezzel a mottóval indította el 2014 őszén a Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontja a CsaládEgyetem programot. A tíz …