2024. április 20., szombat
FONTOS

Termál – Honvéd II. 3-3

Sem a bentmaradás, sem a kiesés kérdése nem érintette az NB III-as bajnokság záró fordulójának gyulai mérkőzését, melyen a Termál a Budapest Honvéd második csapatát fogadta. Mindkét együttes szeretett volna szépen búcsúzni az évtől, mely a hazai együttes számára erősebb őszt, de a vártnál gyengébb tavaszt hozott.

Egyik gárdának sem volt könnyű dolga a kezdő sípszó után, a felázott, csúszós talajon. Az első, bő negyedóra egyik oldalon sem hozott komolyabb lehetőséget, a 18. percben viszont Varga Márkó csak kevéssel csavarta mellé a szabadrúgást. A túloldalon Sipos szabadrúgása után Kerekes fejelt. A 25. percben némileg váratlanul megszerezte a vezetést a Honvéd, Csábi Mihály beadásánál Constantinescu nem találta el jól a labdát, de a hosszú oldalon érkező Mátyás Zsolt a kapuba bombázott. Két perc múlva úgy tűnt, eldőlt a 3 pont sora, Mátyás szólója után Csábi estében talált a gyulai kapuba. A két gyors gól nem tett jót a hazai csapatnak, a támadásokba rendre hiba csúszott. A 36. percben Barna Róbert közelről fejelt fölé, majd a folytatásban is inkább a meddő próbálkozások jellemezték a Termál játékát. A Honvéd a félidő hajrájában megadhatta volna a kegyelemdöfést, de Ferenczi Máté a gólvonalon hárított.

Volt mit mondania az öltözőben Szekeres Lajosnak, de az biztos, hogy a második félidőben a kétgólos hátrány ellenére is agilisebb volt a csapat, noha jó ideig leginkább csak Barna távoli lövése hagyott nyomott a vendégekben. A kispestiek ennél a jelenetnél bánkódhattak, mert ha ezt a gólt megadja a játékvezető, a Termál aligha jön vissza a meccsbe. Két perc sem telt el, amikor a túloldalon Sipos Krisztián állt a labda mögé. Alighanem mindenki beadásra számított, ám a gyulai középpályás az éles szögből hatalmas gólt lőtt. A 69. percben jött az egyenlítés is, a beívelt labdát Ferenczi tette középre, ahol Szabó Csaba érkezett és a kapuba talált. Nem sokkal később Ferenczi faultja után büntetőhöz jutott a Honvéd, ám Constantinescu fölé vágta a labdát. Két perc múlva Ferenczi javított, jobb oldali beadása a hosszún Burai Dávidot találta meg, és máris vezetett a hazai együttes. A Honvéd Mátyás lövésével jelezte, hogy nem törődtek bele a gyulai vezetésbe, majd szinte rögtön ezután Vajda Roland lövése kerülte el Harman kapuját. Ugyanő a 79. percben már nem hibázott, és egy szép csel után óriási lövéssel egyenlített. A 86. percben a Termál megszerezhette volna negyedik találatát, de a lefújás előtt is adódott esély a kék-fehérek előtt. Az eredmény viszont nem változott, Várfürdő-Gyulai Termál FC- Budapest-Honvéd 3-3.

A Termál végül a 17 csapatos Közép csoportban 9 győzelemmel, 9 döntetlennel és 14 vereséggel, 40 rúgott, 56 kapott gól mellett a 13. helyen zárt.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …