2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula a kiemelt vidéki helyszín a könyvhéten

Személyes kapcsolatot kell kialakítani az olvasó és az író között, ez volt Supka Géza első mondata, amikor 1927-ben felvetette az ünnepi könyvhét gondolatát. Ehhez a szellemiséghez kapcsolódva nyitották meg a 87. ünnepi könyvhetet Gyulán. Idén a fürdőváros a kiemelt vidéki helyszíne volt az országos rendezvénynek.

A könyvhetet megnyitó Szabó Tibor Benjamin  az Athenaeum  kiadó főszerkesztője rendhagyó gondolataiban rámutatott, a mai könyvheti rendezvények sokban eltérnek már a korábbiaktól, de egy dolog ugyanaz maradt, megtalálni a személyes kapcsolatot az írók és az olvasók között.
Gyula számára nagy megtiszteltetés, hogy Székesfehérvár, Szeged és Győr után  a kiemelt vidéki helyszín lehet, hangsúlyozta Dézsi János igazgató rámutatva, az ilyen rendezvények nagy szerepet játszanak abban, hogy ráirányítsák a fegyelmet az olvasás fontosságára.

Dr. Kósa László professzor műtárgy-gyűjtés Gyulán a reformkortól a 19. század végéig címmel tartott előadást az ünnepi könyvhét nyitókonferenciáján. A szombatig tartó programsorozaton lesz író olvasó találkozó, koncert, Slam Party, és filmvetítés is.

 

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …