2024. április 19., péntek
FONTOS

Könyv a gyulai vendéglátásról és idegenforgalomról

Több mint 600 vendéglátóhely került abba a most megjelent kötetbe, amely a gyulai vendéglátás és idegenforgalom történetét foglalja össze. Kurta János és Kurtáné Cselei Ágnes könyvét nagy érdeklődés mellett mutatták be a városi könyvtárban.

Dézsi János könyvtárigazgató volt a beszélgetőpartnere Kurta Jánosnak és Kurtáné Cselei Ágnesnek a Gyulai Vendéglátás és Idegenforgalom Története című kötet bemutatóján. Majd három éves megfeszített munka után jelent meg közel kétszáz oldalon a kiadvány, bemutatva a gyulai vendéglátás múltját és jelenét. A forrásmunkát korabeli újságok, a levéltár és az internet is segítette. A házaspár úgy próbálta felépíteni a könyvet, hogy minél több vendéglátó egység bekerülhessen persze a teljesség igénye nélkül, hiszen nem mindent sikerült feltérképezni.

A szerzők alapvetően elégedettek a végeredménnyel, de a bőség zavara miatt sok mindennek ki kellett maradnia, így nincs kizárva egy második kötet megjelenése sem. A kötetben a vendéglátóhelyek mellett a turizmushoz kapcsolódva, szálláshelyekről is múzeumokról is találunk olvasnivalót.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …