2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A gyerekekre fókuszál az idei Körösvölgyi Sokadalom

Ezek a felvételek még tavaly készültek, de jó zenében, táncban és hagyományos népi mesterségekben, játékokban idén sem lesz hiány. Szombat délutántól egészen késő estig közel 500 néptáncos lép fel az egészen kicsiktől a felnőttekig – mondta el Savolt Zoltán a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének elnökségi tagja.

A 17. Körösvölgyi Sokadalom idén a gyerekeket helyezi a középpontba. Ők mindhárom nap régimódi játszótéren ügyességi és népi játékokkal múlathatják az idejüket, és barangolhatnak “Meseország labirintusában” – derült ki Pál Miklósné, a megyei népművészeti egyesület vezetőjének szavaiból.

A Sokadalom megmutatja a magyar kultúra csak tiszta forrásból táplálkozó, igazi népművészeti értékeit – hangsúlyozta a rendezvénynek otthont adó Gyula polgármestere. Görgényi Ernő azt mondta, míg az ilyen programok a legtöbb helyen elhaltak, addig nálunk nemcsak helye van a rendezvénynek, hanem az kifejezetten sikeres is.

A Körösvölgyi Sokadalom péntek délután 3 órakor kezdődik a várkertben, a végig ingyenes programok vasárnap este érnek véget.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …