2024. április 19., péntek
FONTOS

Koraszülött mentőre gyűjtenek

Két éve vettek a kórházzal közösen egy olyan készüléket, mellyel három hete egy gyermeknek megmentették az életét – mondta Felföldi Sándor, a sérült fiatalokat segítő civil szervezet vezetője. A kedd reggeli, a vár előtt megtartott sajtótájékoztatón kiderült, most még nagyobb fába vágták a fejszéjüket, de bizakodásra ad okot, hogy széleskörű összefogás körvonalazódik. Erre a várhatóan 40-50 millió forintos koraszülött mentőautó miatt szükség is lesz.

Egy ilyen autó nélkülözhetetlen a koraszülöttek szállításához – derült ki a megyei központi kórház főigazgatójának, dr. Becsei Lászlónak a szavaiból. A megyék többségében már van ilyen jármű, Békésben viszont nincs, így szükség esetén Szegedtől vagy Debrecentől kérnek segítséget.
Nemcsak a koraszülöttek életét kell megmenteni, hanem jobb életet is kell biztosítani számukra, ehhez pedig egy különleges autóra van szükség – hangsúlyozta az év orvosa díjat kiérdemlő gyulai gyermekgyógyász, Abdulrahman Abdulrab Mohamed.

A Gyulán folyó magas színvonalú orvosszakmai munka jelentőségét hangsúlyozta Görgényi Ernő polgármester, kiemelve, hogy ezt a tevékenységet a megfelelő eszközökkel is támogatni kell. Az ügynek további lendületet adhat Gajda Róbert kormánymegbízott kiállása az ügy mellett.

A koraszülötteket ellátó gépjármű az óvatosabb becslések szerint is – felszereltségtől függően – 40 millió forintba kerülhet. A kezdeményezők ezzel együtt bizakodóak, úgy számolnak ugyanis, hogy széleskörű összefogással megvalósíthatják a nemes célt.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …