2024. április 24., szerda
FONTOS

Hamarosan kezdődik az 53. évad

Július elsejétől hat héten keresztül tart idén is a Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválja – hangsúlyozta Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója a kedd délelőtti sajtótájékoztatón.

Az 53. évad a vár udvarán, a tószínpadon és a város különböző területein felállított színpadokon várja az érdeklődőket.
“Nyáron színházba Gyulára várom!”, ez idén is a szlogenje a várszínháznak, ahol 60 program, 3 új színházi bemutató, és 5 fesztivál szólít meg minden korosztályt. Az idei évad a háromnapos népművészeti fesztivállal és vásárral kezdődik, de a hivatalos ünnepi megnyitó július negyedikén, a vár előtt zajlik majd zászlófelvonással, ágyúlövéssel.

Július 7. és 17. között rendezik meg a XII. Shakespeare Fesztivált a 400 éve elhunyt angol drámaíró emlékére.

A Shakespeare Fesztiválon az új bemutatók között szerepel a III. Richárd, melyet a vár udvarán tekinthet meg a közönség.

A XXV. Gyulai Jazz Fesztiválon a világ egyik legismertebb gitár virtuóza, Al Di Meola mutatja be új albumát, az Elysiumot, emellett fellép még a Balázs Elemér Group, a Grencsó kollektíva, valamint a Gyulai Big Band is.

Az 53. évad során lesz Halmos Béla Népzenei és Világzenei fesztivál, melyen fellép a Csík Zenekar, Lipták Dániel és a Mentés Másként, az EtnoRom, valamint a Csángálló.

A XI. Vár Blues Fesztiválra is sor kerül a hat hét alatt. Itt fellép többek között a blues zenész Big Daddy Wilson, valamint az osztrák gitáros Ripoff Raskolnikov.

Az 53. évad a Made in Hungária című musicallel zárul a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …