2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Új hidrozúzó segítené a külterületek rendbetételét

Hamarosan pont kerülhet arra a megállapodásra a város és a külterületi út és infrastruktúra fejlesztő egyesület között, mellyel egy karos hidrozúzóhoz jutna a szervezet.

Ez a közel öt millió forintos gép nagyban segítené a dűlőutak rendbetételét, karbantartását.

Egy 60 ezer euró vissza nem térítendő forrásra szeretett volna pályázni a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúra Egyesület, ám a kiírás szerint erre csak a 10 ezer lakos alatti településeknek van lehetősége.

Ebből a közel 20 millió forintból több gépet tudtak volna beszerezni, ami nagy segítséget jelentene a dűlőutak és környezetük rendbetételéhez. Ezért is örült nagyon a szervezet vezetése annak a megállapodásnak, amely hamarosan érvénybe lép a város, a közüzemi kft. és a külterületi infrastruktúra fejlesztő egyesület között.

Ökrös István és Seres Ferenc a 3Témában elmondták, ez a karos hidrózúzó nagy segítséget jelentene a karbantartási munkákban.

A műsorban többek között szó volt még arról is, hogy az egyesület hogyan tud majd segíteni azoknak a külterületen élő gazdálkodóknak, akik az új rendelet szerint, az ingatlanjuk előtti közterület rendbetételét eszközök híján nem tudják elvégezni.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …