2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A rendőrök is látják a csabai térfigyelőket

A Békéscsaba belvárosában működő térfigyelő kamerák képei mostantól a rendőrség tevékenység-irányítási központjában is láthatóak. A fejlesztés az önkormányzat támogatásával valósult meg.
A békéscsabai térfigyelő kamerahálózat képei 2016. július 1-jétől a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában is láthatóak. A technikai fejlesztés kivitelezését Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.

Az önkormányzat által felszerelt és üzemeltetett kamerák képeit a közterület-felügyelet  munkatársai figyelik, és szükség esetén rendőri intézkedést kérnek. A most befejeződött beruházásnak köszönhetően a rendőrség irányító központjában is valós időben követhetőek az események. A 33 kamera a belvárosból és a vasútállomás környékéről közvetít képeket. Jogsértések esetén, nagy tömeget vonzó rendezvények idején, illetve forgalmas napszakokban a rendőrség az élőképen látható információkat is felhasználja majd az intézkedések hatékonyabbá tételéhez, a járőrszolgálatok megszervezéséhez. Az önkormányzat rögzíti is a képeket és szabálysértések, bűncselekmények ügyében indult eljárások során azokat a rendőrség rendelkezésére bocsátja.

A cél az, hogy egyre több térfigyelő kamera működjön a városban – hangsúlyozta a fejlesztés átadása kapcsán Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya. A felderítést, a jogsértések elkövetőinek azonosítását, illetve a bizonyítást segítő és visszatartó erővel is bíró kamerarendszer fejlesztése ügyében az önkormányzat folyamatosan együttműködik a rendőrséggel.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …