2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyulán képezték a Freinet módszert alkalmazó pedagógusokat

Elismerő szavakkal köszöntötte a gyulai konferencia résztvevőit Ködmönné Lipták Anna, a gyulai önkormányzat osztályvezetője. A napokban “Az érzelem szirmai” címmel a fürdővárosban rendezték a Freinet módszerrel dolgozó pedagógusok országos továbbképzését.

A nagyváradi vendégekkel nemzetközivé szélesedő program nemcsak a Freinet módszerrel dolgozó pedagógusok számára teremti meg a találkozás lehetőségét, hanem szakmai fejlődésüket is elősegíti – mondta Gugolyáné Marosán Márta, a gyulai óvodák intézményvezető helyettese.

A résztvevők számára a programok a feltöltődés mellett azt is jelentették, hogy új ismereteket szereztek az alapérzelmekről, melyeket munkájuk során a későbbiekben hasznosíthatnak – derült ki Császi Imréné, a Magyarországi Freinet Egyesület elnökének szavaiból.

A Freinet módszert több magyar iskolában, óvodában alkalmazzák. Lényege az, hogy a gyerekek már egészen kicsi koruktól tanulják meg az önkifejezés fontosságát. A módszert használó óvodákban a gyerekek a világgal aktív kapcsolatot teremtenek.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …