2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Miniszteri elismerés a kórház szakoktatói munkacsoportjának

Miniszteri elismerésben részesítették a gyulai kórház szakoktatói munkacsoportjának több mint 30 dolgozóját.

Az intézmény tervei szerint még ebben az évben szeretnének pályázni egy olyan laborra – közel fél milliárd forint értékben – ahol 21. századi színvonalon végezhetnék a gyakorlati oktatást.

Asztalosné Haskó Szilvia a munkacsoport vezetője a 3Témában elmondta, óriási megtiszteltetés számukra ez a díj, ami úgy érzi visszajelzése annak a munkának, amit az intézmény oktatói nagy odaadással és felelősséggel végeznek a leendő munkatársak képzésében.
A képzést a szakoktatók jelenleg a napi munkába beépítve, azaz élesben végzik ez ugyan jó abból a szempontból, hogy a hallgatók így testközelből tapasztalhatják meg a felelősségteljes ápolói munka területeit. A gyakorlás szempontjából azonban szerencsésebb lenne egy olyan mesterséges labor megléte, ahol nem igazi betegeken tudnának gyakorolni. Egy több mint 400 milliós pályázat révén, amennyiben sikeres lesz, most ez is megvalósulhat.
Ha minden a tervek szerint alakul a pályázatot még ebben az évben beadhatják, a labor helyszínének kiválasztása még folyamatban van.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …