2024. április 19., péntek
FONTOS

További iskolákat korszerűsítene a város

Továbbra is elkötelezett az oktatási intézményeinek fejlesztésében Gyula – hangzott el az Implom iskolában tartott sajtótájékoztatón.

A jelen lévő Palkovics László államtitkár hangsúlyozta, a településekkel kapcsolatos, fontos döntéseket továbbra is helyben hozzák meg.
Görgényi Ernő polgármester elmondta, az, hogy január elsejétől nemcsak a fenntartást, hanem a működtetést is az állam vállalja magára, nem jelenti azt, hogy az önkormányzat levenné a kezét, mint tulajdonos ezekről az épületekről, hanem ezután is gondos gazda kíván lenni, hiszen gyulai gyermekek járnak ezekbe az intézményekbe, ezért a város elemi érdeke, hogy ezeket az iskolákat korszerűsítse.

 

 

A sajtótájékoztatón részt vevő Palkovics László államtitkár hangsúlyozta, a helyi ügyekben -legyen az fejlesztés, vagy más a közösséget érintő kérdés- helyben kell meghozni a döntést, az állam ezek után sem kíván fentről beleszólni, hogy az itt élőknek mire van szüksége.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az állam és az önkormányzat közötti munka feltételei biztosítottak, így az önkormányzatoknak lehetősége lesz rálátni az oktatási intézmények munkájára, és a fejlesztési elképzelések előterjesztésére.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …