2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Még lehet jelentkezni iskolakezdési támogatásra

5800-Ft. értékű Erzsébet-utalvánnyal támogatja a város azokat a családokat, ahol a gyermek rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül, tájékoztatott Gyula polgármestere.

Görgényi Ernő elmondta, ezt az összeget a beiskolázáshoz biztosítják, amit nem kell külön kérvényezni, mert alanyi jogon jár.

Emellett az önkormányzat azoknak a családoknak is szeretne segíteni, ahol ilyen kedvezményben nem részesül a gyermek. Itt szintén Erzsébet-utalvánnyal könnyítik a beiskolázást 5800 Ft. értékben. Ehhez azonban már kérelem szükséges, amit augusztus 15-ig lehet benyújtania a Polgármesteri Hivatalban. A kérelmezés feltétele, hogy a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 százalékát és a család tagjainak vagyona nincs.
Idén is lehet pályázni a Bay Zoltán ösztöndíjra, amellyel a legtehetségesebb diákokat szeretné segíteni a fürdőváros vezetése. A középiskolások közül a 11-12. évfolyamos tanulók jelentkezhetnek, ők havonta 9000 forintot nyerhetnek el, melynek alapfeltétele a 4.7-es tanulmányi átlag. A felsőoktatásban tanulók között pedig havi 13 ezer forintra lehet pályázni, itt már négyes átlag is elegendő. Ezt tíz hónapra, tehát egy tanévre ítéli meg a képviselőtestület, amit szeptember 10-ig lehet benyújtani.

Nézze meg ezt is:

Megérkeztek az első látogatók a Ladics-házba

  A XXI. század elvárásainak igyekszik megfelelni a felújított Ladics-ház, amely a negyedik olyan kiállítóhely …