2024. április 20., szombat
FONTOS

Több száz gyermek az ÁGOTA táborban

Az ország valamennyi megyéjéből érkezett az mintegy 700 állami gondoskodásban élő gyermek a 20 jubileumi ÁGOTA táborba, melynek idén is Doboz-Szanzug adott otthont. A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott ÁGOTA alapítvány kiemelt rendezvénye ez a nyári tábor.

A július 31-ig tartó tábor tíz napja alatt számos programot kínálnak a szervezők,  a roma fesztivált, a Ki mit tud-ot,  a sportversenyeket, a zenés ügyességi vetélkedőket, sőt szépségversenyt is. A legtöbb gyermek számára a tábor igazi családias hangulatot biztosít, úgy érzik ez alatt a néhány nap alatt szoros és összetartó közösség alakult ki, melyből lelkileg nagyon sokat tudnak töltődni.

Ahhoz, hogy a táborban minden gördülékenyen menjen, a programok lebonyolításában, a felügyeletben 250 önkéntes segítő vesz részt. Számukra ez nem munka, hanem egy olyan szolgálat, amit szívből végeznek, pótolva a család szeretetét. Van aki nevelőszülőként végzi az önkéntességet.

Az ÁGOTA Alapítványt életre hívó Kothencz János, aki maga is állami gondozásban nőtt fel azt mondta, az elmúlt két évtizedben nemcsak tőlük tanulhattak a gyerekek, hanem ők is a gyerekektől, többek között megtanulták észrevenni a körülöttük lévő csodákat. Az alapítvány egyik legfontosabb feladata, valamelyest pótolni ezeknek a gyerekeknek a szerető családot.

Az  alapítvány 1996 óta Magyarország összes megyéjében támogat gyermekotthonokat, árva és családból kiemelt gyermekeket, veszélyeztetett fiatalokat, összesen csaknem tízezer embert.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …