2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Sok vendég érkezik Gyulára a főszezonban

Még javában tombol a turisztikai főszezon ebben az időszakban.

Pontos statisztikai adatok még nincsenek, azok rendszerint csak szeptember második felében lesznek, de az már látható, hogy sok vendég érkezett Gyulára.

Az Erkel Hotelben 85% a belföldi és 15% pedig a külföldi vendégek aránya. Az összértékhez viszonyítva 12-13% a romániai turistáké. A hotel jelenleg 700 fővel, vagyis telt házzal működik.

A szolgáltató egységeknél is nagy a forgalom. A három éve működő Odalent kalandpincében a vendégek egy órát kapnak, hogy különböző logikai feladatok megoldásával kiszabaduljanak. Július első hetétől kezdve szinte mindig telt házzal működtek.

A Gyulai Turisztikai Kft. felmérése alapján a gyulai szállásadók legtöbbje elégedett az idei szezonnal. Elmondásuk szerint a tavalyi évhez viszonyítva jobban teljesítenek.

Komoróczki Aliz elmondta,a tavalyi adatok alapján júliusban és augusztusban havonta több, mint 72000 vendégéjszakát töltöttek a turisták Gyulán. Remélik, hogy 2016-ban ezt a számot is túlszárnyalják.

 

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …