2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Vádemelést javasolnak az ittas vezető ellen

A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, aki autójával Nagybánhegyes külterületén nekiütközött egy másik személygépkocsinak.

A baleset után elment a helyszínről anélkül, hogy segítséget nyújtott volna.

Összeütközött két személygépkocsi még 2016. május 16-án 16 óra 45 perc körül Nagybánhegyes külterületén. A baleset azért történt, mert az egyik autó vezetője nem adott elsőbbséget a másik jármű vezetőjének. Az ütközés után a baleset okozója kiszállt a kocsijából és elment a helyszínről anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a másik, felborult jármű vezetőjének. A vétlen autóst a mentők könnyű sérüléssel vitték kórházba. Az elsőbbségadást elmulasztó férfit, aki szintén könnyű sérülést szenvedett, a rendőrök elfogták.

Az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint a 43 éves nagyszénási férfi ittasan vezetett. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a baleset után elrendelt nyomozást 2016. augusztus 8-án lezárta. A büntetőeljárás iratait a rendőrség segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés ittas állapotban bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte el a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …