2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A 90 éves Túri Istvánt köszöntötték

Először Becsyné Szabó Márta címzetes főjegyző, majd Galbács Mihály önkormányzati képviselő köszöntötte hétfő délután a 90. születésnapját ünneplő Túri Istvánt, aki nemcsak humorát nem vesztette el a 9 évtized alatt, de tüdeje is jó állapotban van.

Az ünnepelt a Heves megyei Csányban született, szülei dinnyetermesztéssel foglalkoztak. Gyerekkorában minden tavasszal Gyulára jöttek, majd a dinnyeszezon végén, ősszel visszamentek Csányra, ezért iskolai tanulmányait félévenként váltva Csányon és Benedeken végezte. A háború után maradtak végleg Gyulán.

1953-ben nemcsak az állami gazdaságban kezdett dolgozni gépszerelőként, majd traktorosként és kombájnosként, hanem ekkor kötött házasságot Foroszán Ilonával, akivel gyerekkoruk óta szomszédok voltak és a mai napig együtt vannak jóban-rosszban. 2 gyermekük született, majd 4 unokával, később 7 dédunokával bővült a család, akik szétszóródtak a világba. Az idős pár ma is együtt él, szükség esetén Gyulán élő lányuk gondoskodik róluk, mivel fizikai erőnlétük már nem a régi. Pista bácsi fiatal korában nagyon szeretett olvasni, táncolni, szívesen harmonikázott. Mostanában már nem ilyen aktív, leginkább pihenget.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …