2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Tovább csökkenhet a hivatali bürokrácia

A bürokratikus, az állampolgári és a vállalkozói terhek csökkentéséről ismét kikéri a polgárok és a gazdasági szereplők véleményét a kormány.

Az érintettek augusztus 19-ig szavazhatnak arról, hogy mely eljárások egyszerűsítését, illetve ezek költségeinek megszüntetését javasolják, tájékoztatott Gulyás Imre a gyulai járási hivatal vezetője.
Magánszemélyeknek és vállalkozóknak már tavaly is lehetett egy kérdőív segítségével arra szavazni, hogy melyik közigazgatási eljárásoknál szeretnének egyszerűsíteni, illetve a költségeket csökkenteni, vagy megszüntetni. Ennek eredményeként idén 10 milliárdos megtakarítást jelenthet ez a lakosság számára. Most ismét lehetőség van több témában kérdőívek kitöltésével segíteni a döntések meghozatalában. Többek között  a rehabilitációs, a nyugdíjbiztosítási, az ingatlan nyilvántartási és az adóigazgatás területén nyílik lehetőség az eljárások egyszerűsödésére illetve a költségek csökkentésére.

A kérdőívek kitöltésére a járási hivatalokban minden osztályon lehetőség van ügyfélfogadási időben, vagy letölthető a hivatal honlapjáról. A határidő augusztus 19-e.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …