2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Szenior úszók versengtek Gyulán

A hagyományokhoz híven csengőszóval nyitotta meg Regele Piroska főszervező az immáron 46. Országos Szenior Úszóbajnokságot.

A Gyulai Várfürdő 50 méteres, 8 pályás versenymedencéjében megrendezett eseményen több, mint 300-an indultak a világ számos országából.

A három nap során összesen 38 versenyszámot rendeztek. Ezek között szerepelt pillangó, hát, mell, gyors és a különböző váltók. Alt Norbert alpolgármester a megnyitón elmondta, a gyulai önkormányzat fontosnak tartja a fiatalok úszásoktatását, így évről-évre 10 millió forintot fordít erre a célra.

A férfi kategória legidősebb versenyzője 93 éves volt. A nőknél a 89 esztendős Kiss Ágnes volt a korrekorder. Minden ember saját magával versenyzik – hangzott el a megnyitón. Az évek alatt barátságok alakultak ki a visszatérő indulók között.

46 évvel ezelőtt Regele Károly “sportszerűen ússz az egészségedért” szemlélettel indította útjára a versenyt. Az utolsó versenynapon “pille-párbajon” vettek részt az indulók. Egy férfiből és nőből álló csapatok úsztak 2×50 méter pillangót.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …