2024. április 24., szerda
FONTOS

Értékes autót foglaltak le a gyulai határon

A gyulai határrendészek találtak meg azt a nagy értékű Range Rovert, amelyet az olasz hatóságok lopás miatt 2014 júliusa óta kerestek.

A Gyulai Határrendészeti Kirendeltség szolgálatparancsnoka augusztus 22-én 20 óra körül egy román rendszámú Range Rover személygépkocsit és annak vezetőjét vont ellenőrzés alá, aki utasával együtt a határátkelő mellett várakozott. A határrendész a forgalmi engedélyben szereplő alvázszám és az autón található típusmatricán lévő alvázszám összevetése közben megállapította, hogy a típusmatrica hamis. A jármű további vizsgálata során az is kiderült, hogy a karosszérián lévő alvázszámot nem gravírozták, hanem utólag ütöttek bele. A vezető felől található „B” oszlopot borító műanyag alatt pedig üvegszilánkokat találtak, amely arra utalt, hogy az autót korábban ellopták. Az intézkedő rendőrök a körözési rendszer alapján megállapították, hogy a 2012-es évjáratú gépkocsit az olasz hatóságok 2014 júliusa óta keresik.
A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói a sofőrt kihallgatták, az autót és a forgalmi engedélyt pedig lefoglalták, amelyről értesítették a körözést elrendelő szervezetet.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …