2024. április 16., kedd
FONTOS

Sikeres volt a hétvégi véradás

Szombaton második alkalommal rendeztek véradást az egyik helyi patikában, a résztvevőknek az ebédet az egyik szomszédos vendéglátó egység biztosította.

Egy rövid tájékoztató és gyors vizsgálat után bárki segítő kezet nyújthatott. Galbáts Levente azt mondta, a családjából egyedül ő szokott vért adni. Szavaiból az derült ki, szívesen segít másoknak.

A nyári időszak általában problémásabb az ellátás szempontjából, nemcsak a nyaralások, hanem a meleg miatt csökkenő kedv miatt is. A szervezők ezzel együtt nem voltak elégedetlenek a szombati nappal.

A vöröskereszt helyi szervezete igyekszik minden lehetőséget megragadni. Dénesné Kereső Irén elmondta, a véradók igénylik is, hogy ne csak hétköznap legyen lehetőség a segítségnyújtásra. Ezen a héten egy nagyobb cég születésnapi roadshow-ján lehet majd segíteni, de szinte minden hétvégére jut valamilyen alkalom. Egy véradó három adag vért ad, és ahogy mondják, ezzel három ember életét menti meg, de az az alkalom arra is jó, hogy egyfajta szűrővizsgálatként segítse az érintetteket.

Nézze meg ezt is:

Krusovszky Dénes mutatta be legújabb regényét a gyulai könyvtárban

  “Az összeomlás előtt?” címmel rendeztek író-olvasó találkozót a városi könyvtárban. Ez alkalommal Krusovszky Dénes, …