2024. április 24., szerda
FONTOS

Először rendeztek megyenapot

A videóban meghallgatható, hogy szól a bivalykürt, és hogy milyen hangot ad a szarvasmarha tülke Kis Dániel tolmácsolásában.

A szombati megyenapon a sepsiszentgyörgyi férfi az erdélyi testvérmegyéket képviselte, és mutatta be portékáit, melyeken minden motívumnak megvan a maga jelentősége.

Gyulát is képviselte egy stand, a legnagyobb érdeklődés pedig a kolbászt övezte. A megyenapon a térséghez köthető hungarikumok és az oda vezető úton elinduló értékeket mutatták be. a fürdőváros e tekintetben élen jár a térségben.

Igazi találkozási ponttá vált a megyenap – mondta a rendezvény fővédnöke, a korábbi megyei elnök Domokos László.

Erős kötődést jelent Békés megyeinek lenni – derült ki Zalai Mihály elnök szavaiból, aki azt mondta, széles körű összefogással valósult meg az első megyenap. Az első alkalommal megrendezett megyenap célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet Békés megye értékeire, erősítse az itt élőkben az összetartozás érzését és egy értékes nappal örvendeztesse meg a kilátogatókat. Az esemény középpontjában az itt élő nemzetiségek kultúrája, a megyei és települési értékek, a hagyományainkat őrző kézművesek és élelmiszertermelők állnak.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …