2024. április 24., szerda
FONTOS

Októberben már emelt fizetést kapnak az egészségügyi dolgozók

Az intézmény adósságának csökkentését, a bérek több ütemben történő emelését és a gyermekosztály egy éven belüli beköltözését ígérte Becsei László.

A Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa a 3Témában az új szervezeti felállás változásairól is tájékoztatott.
Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház igazgatója elmondta, az újonnan létrejött intézménynek jelenleg három milliárd 200 millió forint az adóssága. Várhatóan még ez évben egy konszolidációs segítségre számíthat az intézmény de ennek mértékét még nem lehet tudni, emellett uniós forrás segítségével is lehetőség lesz a tartozás állomány csökkentésére. A kórház vezetése emellett fontosnak tartja, hogy az egészségügyben dolgozók anyagi megbecsülése növekedjen, ezért több ütemben jelentős béremelést hajtanak végre melynek első lépése már az októberi fizetésben érezhető lesz.
Jövő évben ez az emelés 12 százalékos lesz az azt követő két évben pedig 8-8 százalékkal nőnek a bérek, így ez négy év alatt mintegy 65 százalékos emelkedést jelent az ágazatban. Régóta vajúdik már a gyermekkórház beköltöztetése, hiszen mint ismeretes kivitelező a volt sebészeti osztály felújítását nem fejezte be, ezért ez a folyamat megállt, de most pozitív fordulat állt be a kérdésben és remény van arra, hogy egy éven belül megtörténhet a költözés.
A műsorban Becsei László elmondta még, a nyári időszakban jelentősen visszaesett a véradási aktivitás, bár a sürgősségi ellátáshoz elegendő mennyiség áll rendelkezésre, de a tervezett műtéteket egyre nehezebb elvégezni, ezért kérnek mindenkit akinek lehetősége van, menjen el vért adni.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …