2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyulán is elérhető lesz a világhírű Pető-módszer

Aláírták a fővárosban azt a megállapodást, mellyel a Pető-módszert az országban elsőként Békés megyében is elérhetővé teszik.

Ez a Pető András Főiskola, a gyulai önkormányzat és a várfürdő között jött létre. A Pető András Főiskola a központi idegrendszeri sérülés következtében mozgás akadályozottá vált gyermekek és felnőttek Pető-módszerrel történő fejlesztését végzi.

A módszer lényege, hogy az emberi test az idegrendszer károsodása ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, és ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók.

A három intézmény elkötelezett abban, hogy idén együttműködésben indítsák el Gyulán a Pető Prémium Pontot, majd a későbbiekben a Dél-Alföldi Regionális Pető Központot.

A Pető Prémium Pontot a Gyulai Várfürdő területén alakítják ki, ami lehetőséget teremt a magyar fürdőkultúra, a gyógyvíz és a balneoterápiás kezelések együttes igénybevételére. A fürdő területén a favázas üzemi épület adna otthont központnak, hosszú távon pedig a fürdőgyógyászati fejlesztési projekt által érintett területet nézték ki végső helyszínnek.

A világhírű Pető András Főiskolával kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően viszont olyan, unikális és minőségi szolgáltatással bővül városunk kínálata, melynek köszönhetően Gyula esetében egészen új értelmet nyerhet a gyógyhely kifejezés.

A megállapodás következő lépése az engedélyezési tervek egyeztetése lesz a Pető-intézettel, melyben a műszaki adatok pontosítását szeretnék megvalósítani. A cél az épület akadálymentesítése, illetve a külső nyílászárók cseréje lesz.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …