2024. július 13., szombat
FONTOS

A megyében is várják a határvadászokat

 

A kormány 3000 fővel fejleszti a rendőrség létszámát, ezért békés megyében is megkezdődött a toborzás. A képzés ideje alatt már fizetést kapnak a jelentkezők, és néhány hónap után már munkaviszonyban teljesíthetik a szolgálatot.

A toborzást azt tette szükségessé, hogy a magyar-szerb határon továbbra is jelentős a migrációs hullám. Jelentkezni minden 18. életévét betöltött, érettségivel rendelkező magyar állampolgárnak lehet, kitétel még a belföldi lakóhely megléte, és a büntetlen előélet.  Akik ezeknek a feltételeknek megfelelnek egy pszichológiai, egészségügyi és fizikai alkalmassági vizsgálaton kell átessenek, csak ezután vehetnek részt a képzésben.

Jelentkezni a rendőrség honlapján és közösségi oldalain, vagy személyesen a kapitányságokon  lehet, határidő nincs, folyamatosan várják az érdeklődőket és  minden nagyobb nyilvános helyen folytatnak majd toborzásokat a munkatársak.

Nézze meg ezt is:

Szünnap nélkül a gyulai kiállítóhelyek

Az Almásy-kastély 2016-os megnyitása óta minden évben bővített nyitvatartással tekinthetők meg Gyula kiállítóhelyei a július …