2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Az állandó elfoglaltság lehet a hosszú élet titka

Két idős asszonyt, egy 90 és egy 95 évest köszöntöttek a napokban. Téglás Ferencé szerint a mértékletesség és az állandó küzdelem lehet a hosszú élet titka, Varga Kálmánné a tevékeny hétköznapokra esküdött.

Hétfő délután dédunokája köszöntötte verssel Varga Kálmáné Irénke nénit, akit 95. születésnapján a városvezetést képviselő címzetes főjegyző, Becsyné Szabó Márta látogatott meg. Irénke néni az akkor már Csehszlovákiához tartozó Gútán született, 14 évesen már dolgozott. ’46-ban ment férjhez, majd egy év múlva a családot a Benes-dekrétumok miatt áttelepítették Medgyesegyházára. Férje 1970-ben meghalt, majd a család 40 évvel ezelőtt Gyulára költözött. Jelenleg is egy háztartásban él 4 generáció. Irénke néni egész életében sokat dolgozott, paprikát, mogyorót termelt, majd a Vízgépnél takarított. Mostanában TV nézéssel, olvasással tölti az idejét, vagy beszélget a szomszédokkal. A jó géneknek köszönhetően szép kora mellett is jó egészségnek örvend.

Csütörtök délután fia húzta el a nótáját Téglás Ferencnének. A 90 éves asszonyt a polgármesteri hivatal vezetője, Becsyné Szabó Márta köszöntötte fel, az éppen Budapest felé autózó Görgényi Ernő polgármester pedig telefonon jelentkezett be. Julika néni pedagógusnak tanult, a gyulai egyes iskolában 1962-től 82-ig tanított, mellette az élelmiszeripari szakiskolásokkal is foglalkozott. Nyugdíjazása után még 11 évet tanított a Remetei Nevelőotthonban. 2010-ben gyémántdiplomát kapott. Két gyermeke született, mindketten 2-2 unokával örvendeztették meg. Az unokák mindegyike főiskolát, illetve egyetemet végzett, ma már 3 dédunokája is van. Téglás Ferencné 2004. óta csökkentett látó, 90 %-ban nem lát. Mozgása is megkopott már, lakását elhagyni segítséggel tud, de mint mondta, családja kárpótolja őt minden problémáért.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …