2024. április 24., szerda
FONTOS

14 százalékkal nőtt a gyulai vendégéjszakák száma

14 százalékkal volt több a vendégéjszakák szám az idei év első hat hónapjában a tavalyihoz képest.

Januártól augusztusig pedig közel 74 ezer turista több mint 330 ezer éjszakát töltött el Gyulán – jelentette be a 3Témában Komoróczki Aliz, a turisztikai kft vezetője.

Ez azért különösen jó eredmény, mert a 2014-15-ös esztendő az Aquapalota megnyitásával már eleve magasabb számokat produkált a korábbi időszakhoz képest. A főszezon, tehát a július és az augusztusi hónapok csak kis mértékben tértek el az előző évihez viszonyítva, bár csekély, de itt is emelkedés volt, 1-1 százalékos mértékben. Így a két hónap alatt több mint 147 ezer vendég éjszakát töltöttek el Gyulán. Mindezek és az, hogy az idegenforgalmi adó idén januártól 380 forintról 450 forintra nőtt, komoly bevétel növekedést eredményezett a városnak.
A növekedés több összetevőnek is köszönhető, még mindig érezhető az Aquapalota hatása, de sokat jelentett a várfürdő egész éves marketingkampánya, de az Almásy kastély megnyitása is sokat nyomott a latban. A vendégösszetételben is érzékelhető változás,  az idei adatok alapján a kereskedelmi szálláshelyeken 16 százalékos volt a külföldiek aránya, ami tavaly kevéssel tíz fölött volt. Továbbra is nagy vonzerőt jelentenek a nyári nagy rendezvények és a város vendégszeretete. A kft jövőbeni tervei között szerepel az, hogy a város nemzetközi szinten is ismert és elismert gyógyhelyi desztinációvá szeretne válni.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …