2024. április 24., szerda
FONTOS

Defibrillátort adtak át a Bocskai utcai rendelőcentrumban

Egy közel félmillió forint értékű mobil, félautomata defibrillátort adtak át a Bocskai utcai rendelőintézetnek kedden. A városi forrásból beszerzett életmentő készülék már a negyedik ilyen, amit Gyula különböző területein helyeztek el.
Egy félautomata defibrillátort vehetett át Görgényi Ernő polgármestertől Horváth Imre háziorvos, így már a városban negyedikként az alapellátási intézmény Bocskai utcai rendelőcentruma is rendelkezik ilyen életmentő berendezéssel. A készüléket akár egy laikus is tudja használni, hiszen magyar nyelvű utasítással segíti az életmentést, hirtelen szívmegállás esetén.. A cél az, hogy ha a rendelőben vagy a közelben lesz rosszul valaki, akkor a mentők kiérkezéséig megtörténhessen az újra élesztés.
A városvezetés a jövőben további készülékek beszerzését tervezi többek között a városi tornacsarnokba is, hiszen ott akár egy rendezvényen vagy egy sporteseményen több százan összejöhetnek, ahol akár a nézőkkel akár a sportolókkal is megtörténhet, hogy szükség lehet egy ilyen életmentő készülékre.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …