2024. április 23., kedd
FONTOS

Elismerték az önkénteseket

Első alkalommal tartotta Békés megyében az országos önkéntes találkozóját az American Field Service.

A Magyarországon 26 éve működő nemzetközi diákcsere-programok szervezésével foglalkozó AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány idén Gyulán tartotta a nagygyűlését, melyre az ország 19 körzetéből érkeztek. Az 1914-ben alapított American Field Service 80 országban mintegy 40 ezer – hazánkban 400 – önkéntes munkáját koordinálja. Évente világszerte mintegy 13 ezer diák számára szervez diákcsereprogramokat. A szervezet eddig több, mint 2000 magyar tanuló külföldi csereévét szervezte meg.

A diákok egy évet töltenek fogadó családoknál, és a helyi középiskolákba járnak. A külföldi tanulók azért érkeznek hazánkba, hogy megismerjék a magyar kultúrát és megtanulják a nyelvet.

A szombati nagygyűlésen bemutatkozott az idén 10 éves békéscsabai körzet, illetve bemutatták az alapítvány ebben az évben induló Fülöp-szigeteki ösztöndíj programját is.

Az utazásokon kívül a helyi szervezetek különböző programokat szerveznek a diákok számára az egy év alatt, melyekkel megismertetik velük Magyarországot. A békéscsabai önkéntes közösség minden évben elviszi a fiatalokat a megyeszékhelyi kolbászfesztiválra.

Nézze meg ezt is:

Szerdától tesztüzem – már látogatható a Ladics-ház

Célegyenesbe ért a Ladics-ház korszerűsítése, a napokban az utolsó simításokat is elvégezték a szakemberek. A …